+597 470890 info@est.sr

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft bij de opening van het collegejaar 2020 –2023 van de Evangelical School of Theology dinsdag, benadrukt waarde te hechten aan kwaliteit van de theologische opleiding. Biza is met zijn beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden de grootste werkgever van geestelijken.

De multi-etnische en multiculturele  samenleving vraagt van de geestelijke, dat die voldoende inzicht bezit van de complexe innerlijke opbouw van de Surinaamse mens.  “De geestelijke zal de taal, de gewoonten, gebruiken, gedrag en karaktereigenschappen van de Srananman moeten kennen, om te weten hoe hij daarmee moet omgaan,” zei Somohardjo tijdens de openingstoespraak in de Christian and Missionary Alliance gemeente aan de Grote Combeweg.
De bewindsman voelt zich vereerd om dit gerenommeerd instituut dat in 2018 als grootste theologische opleiding in Suriname werd beschreven, te mogen toespreken. Naast het openingscollege vond ook de Bachelor diploma-uitreiking plaats aan 11 studenten, terwijl tien studenten het mbo-niveau hebben afgerond. Op die avond werd ook het 20-jarig bestaan van het opleidingsinstituut herdacht.

“De bewaking van de kwaliteit van de geestelijke zorg, alsmede de integriteit van de geestelijke begint bij de opleiding,” onderstreepte Somohardjo. Hij weet ook dat het kunnen toerusten van heiligen, zodat zij het geestelijk werk succesvol kunnen uitvoeren, niet gemakkelijk is. “Ik ben echter ervan overtuigd dat, als we bewust zijn van onze taken en oprecht bezig zijn, de Almachtige ons zal leiden,” stelde de minister.

Vanaf de oprichting van het instituut op 13 november 2002 heeft deze 16 klassen gedraaid waarvan 9 in Paramaribo, 3 in Lelydorp, 3 in Commewijne en 1 in Saint-Laurent. De school krijgt elk jaar inschrijvingen binnen van verschillende denominaties die de opleiding succesvol afronden. Dit jaar is er een slagingspercentage van 53% behaald, wat een mijlpaal is voor de school. Van de 11 succesvolle Bachelors geslaagden zijn 8 vrouwen en 3 mannen. De 10 mbo geslaagden bestond uit 7 vrouwen en 3 mannen.

BRON: https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/72898